top of page

Wat is het voordeel van een goede profielfoto?


Een goede profielfoto verbindt.

Wat is jouw goud?

Stel: je bent een coach, je hebt een website en social media waarop je laat zien wie je bent en wat je doet. Klanten komen in hun zoektocht naar een passende coach langs meerdere profielen. Stel: ze hebben de keuze tussen jou en iemand die gebruikt maakt van onpersoonlijke standaard stockfoto’s. Wie zullen ze dan kiezen?

De combinatie van laten zien wie jij bent en wat je doet, is de sleutel tot het aantrekken van klanten. Wanneer mensen geloven in je dienst of product en ze je de business ook nog gunnen, dan heb je goud in handen.

Laat zien wie je bent

Voor elke onderneming geldt: mensen willen graag weten met wie ze in zee gaan. Er zijn zoveel mensen die hetzelfde aanbieden. Of je nou een coach bent of een fotograaf… er zijn er heel veel van. Dus hoe laat je zien dat jij er ook bent?

Door te laten zien dat jij er ook bent. Wanneer klanten de keuze hebben tussen veel van hetzelfde, kiezen ze voor de persoon die ze de opdracht het meeste gunnen. Waarvan ze het gevoel hebben: “dat is een leuk mens, bij haar voel ik me op mijn gemak, ze spreekt dezelfde taal als ik”. Je maakt eigenlijk een verbinding met je klanten via jouw beelden.

Straal vertrouwen uit

Door te investeren in professionele fotografie voor je website en je socials, straal je naar je klanten uit dat je jezelf en je bedrijf serieus neemt. Dat je het belangrijk vindt om de verbinding met ze aan te gaan. Dat kwaliteit voor jou belangrijk is.

Maar, hoe straal je vertrouwen uit wanneer je poseren voor foto’s lastig vindt? Door op zoek te gaan naar een fotograaf waarmee jij de klik voelt. Ik krijg heel veel ondernemers voor mijn lens die niet per se graag op de foto gaan. Maar die toch weten hoe belangrijk goede foto’s zijn.

“Ik zag best wel op tegen de shoot, maar de foto’s zijn zo mooi geworden, ik ben zo blij dat ik het toch gedaan heb”.

“Jij kijkt naar wie ik als persoon ben. Ik zie mezelf terug op de foto’s, zoals ik echt ben”.

“Ik ben bij meerdere fotografen geweest, maar werken met jou was echt heel relaxed”.

Ontzorgen

Mijn kwaliteit is het maken van een connectie zodat jij kunt ontspannen en genieten van de shoot. Waardoor het leuk wordt. Daarom bespreken we alles vooraf. We kiezen een locatie waar jij je prettig voelt. Je bent compleet voorbereid.

Wanneer we elkaar zien kletsen we eerst rustig wat, we maken een wandeling of drinken we koffie (of thee, als dat je ding is J - geen oordeel) Daarna coach ik je door de shoot heen. Intuïtief zie ik snel wat het beste voor jou werkt. We maken een serie prachtige beelden die je overal kunt inzetten en gebruiken. Ik zorg er ook voor dat ik geen haast heb. We nemen de tijd, zodat je comfortabel wordt voor de camera, het hoeft niet snel. (Wel goed). Hoe ‘echter’ jij als jezelf op de foto staat en jouw klanten kunt aanspreken, hoe beter.

Ik maak een verbinding met jou, zodat jij je kunt verbinden met jouw klanten.

Hoe werken we samen?

Bij mij kun je kiezen uit diverse shoots. Van groot tot klein, helemaal naar jouw wensen.


o Short stories: wil je eerst even kijken of een samenwerking iets is? Dan zijn de short stories een prima kennismaking. Een korte shoot om je verhaal mee te beginnen.


o Portretshoot: deze shoot is perfect voor een (nieuwe) website en voor je social media kanalen, wanneer je niet elke keer dezelfde foto wilt gebruiken.


o Jaartraject: voor deze shoot spreken we 3x per jaar af zodat je een hele beeldbank aan materiaal opbouwt en elke keer nieuwe en actuele foto’s kunt posten.

Samenwerken in beeld en tekst?

Juist omdat er vooraf een plan hebben gemaakt voor de foto’s, kun je achteraf makkelijker berichten schrijven over jezelf en je bedrijf. Omdat erover nagedacht is. Je weet je verhaal, en nu heb je de beelden erbij die het ondersteunen.

Wil je nog een stapje verder gaan dan dat? Wanneer je het lastig vindt om elke keer iets nieuws te verzinnen om bij je foto’s te posten, dan help ik je daar heel graag bij. Soms zijn de dingen die jou uniek maken, ook je blinde vlek. Het gaat je gemakkelijk af, dus dat is voor iedereen simpel, denk je misschien. Maar dat is niet waar. Wat jou gemakkelijk afgaat, daar zit je talent. Dat is voor iedereen anders, en dat lichten we uit.

Wil je naast je fotoshoot een gesprek inplannen om jouw boodschap naar buiten te brengen of wat extra inspiratie te ontvangen voor je posts? Neem contact met me op voor meer informatie.



Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page