top of page

Jouw personal brand stijl in 3 stappen

Een van de eerste dingen waar klanten op je websites en social media platformen naar zoeken is een beeld van jou. Wie ben je en wat straal je uit? Voelen ze een connectie met je of niet? Met goede foto's van jezelf trek je de aandacht en bepalen je klanten of ze verder kijken of door scrollen.


Door middel van de fotografie stijl laat je je persoonlijkheid zien. Het is een aanvulling bij de content die je schrijft voor je bedrijf. Met eenheid in je fotografie en teksten geef je de branding een boost: je laat zien dat eroverna gedacht is en je straalt daarmee kwaliteit en zakelijkheid uit.



1. Bepaal de stijl met je branding in gedachten


De eerste stap is het bepalen van je missie en hoe je deze het beste dit terug kunt laten komen in je foto's. Het logo dat je gebruikt, de kleuren, teksten en lettertypes maar zeker ook je foto's zijn allemaal gekozen om een duidelijk beeld van jou weer te geven en je ideale klant te laten kennismaken met wie jij bent.


Je brandfotografie moet daarom aansluiten bij jouw stijl, bij je persoonlijkheid en bij wat je doet. Ben je bijvoorbeeld een wandelcoach en werk je veel buiten, dan zullen je branding, je kleuren, kleding, locatie en fotografie er heel anders uitzien dan wanneer je een VA bent die voornamelijk ondernemers ondersteund en vanuit huis of een kantoor werkt.



2. Kies een fotograaf die bij je past


Voordat je random in zee gaat met een fotograaf die je nog via via kent, kun je beter eerst onderzoeken welke fotograaf beelden maakt die ondersteunen wat jij wilt uitstralen. Net zoals jij doet waar je goed in bent, heeft een fotograaf ook een specialisme. Kijk daarom op Pinterest, Instagram of zoek op internet naar welke beelden je aanspreken. Licht, donker, binnen, buiten, studio of flexibel ... er zijn zoveel opties. Wanneer je weet wat voor soort foto's je mooi vindt en wat er bij je past, kun je gaan selecteren.


Side tip: het is een aanrader om te kiezen voor een gespecialiseerde fotograaf. Hoewel een fotograaf geweldige beelden kan maken van verschillende dingen, is het een pre wanneer deze echt verstand heeft van branding. Een gespecialiseerde fotograaf kent het proces als geen ander, denkt met je mee en kan je goed adviseren.





3. Voorbereiding is key


Wanneer we samenwerken, plannen we een gesprek in waarin we de shoot doornemen. Je ontvangt vooraf een shotlist waarin je de noodzakelijke shots en je wensen kwijt kunt, zodat je een idee helder hebt van wat we gaan maken. Maar we bespreken ook de locatie en je kleding, accessoires, haar en make-up. Je hoeft dit natuurlijk niet allemaal zelf te bedenken en te plannen. Ik help je daar graag bij. Er zijn zoveel mogelijkheden, we filteren eruit wat bij jou past, zodat je straks foto's ontvangt waar je jezelf echt in herkent.


Het enige dat ik niet van te voren met je doorneem, is het poseren. Wat voor de een goed werkt, past niet bij een ander. Iedereen is anders en welke pose bij jou past bepalen we ter plekke. Dat gebeurt intuïtief: ik zie je door de lens en dan weet ik meteen of het voor je werkt ja of nee. Je kunt daarom gewoon ontspannen en jezelf zijn. Je hoeft geen trucjes te doen of je fake glimlach op te zetten, ik maak de beelden zoals ik je zie en je bent prachtig, dus het lukt sowieso.


 

Op woensdag 12 oktober as. organiseer ik een nieuwe dag met mini-shoots. Dit zijn korte shoots, van 30-45 minuten waarin we 10 mooie beelden voor je maken. Zo kun je de hele herfst nieuwe, actuele beelden van jezelf posten, zonder dat het de bank breekt.


Meld je aan via de link hierboven.


 

Comments


bottom of page