top of page

Wil je je zichtbaarheid vergroten?


Zichtbaarheid. Voor de een is het een natuurlijk iets om voor de camera te staan of de pen te pakken en een mening te verkondigen. Voor de ander komt er iets meer bij kijken. Ikzelf ben een groot voorstander van het vergroten van je zichtbaarheid. Maar misschien niet om de redenen die je zou denken. Waarom wel, leg ik je uit in dit artikel.


Waarom werkt het in je voordeel om je zichtbaarheid te vergroten?

Zichtbaarheid is voor veel mensen een ding: bij een ander vind je het heel normaal en stoer dat ze zichzelf laten zien, maar je eigen gezicht op beeld laten zien en delen waar je voor staat is lastiger. Soms moet je even over een drempel heen of heb je last van overtuigingen als:


Ben ik wel interessant genoeg?

Wat zullen andere mensen van me denken?

Ik ben helemaal geen expert, er zijn anderen die veel meer weten.


Belangrijk om te weten is dat mensen veel minder met jou bezig zijn dan je zou denken. Het gaat vooral om je boodschap wanneer mensen bij je aan- of afhaken. Je deelt ervaringen of informatie waar mensen iets mee kunnen. Wanneer je wel de stap neemt om je zichtbaarheid vergroten levert het je direct een aantal voordelen op:

- informatie delen wordt na de eerste keer steeds makkelijker,

- je klanten weten je beter te vinden,

- je doelgroep weet zich sneller met je te identificeren en

- daardoor hou je uiteindelijk klanten over die jou waarderen en willen betalen voor je product of dienst.


Wat is zichtbaarheid eigenlijk?

Zichtbaarheid heeft niets te maken met ‘wie het meeste of het hardste roept’. Dat is vooral reclame maken. Door reclame te maken, trek je iedereen en niemand in het bijzonder aan, en dat is niet wat je wilt. Het delen van inhoudelijk interessante content belangrijk. Er zijn zoveel mensen met hetzelfde beroep, dat vooral jouw informatie, je ervaringen en boodschap ertoe doet. Zichtbaarheid is daarom voor mij het delen van waardevolle content, zodat jouw ideale klant precies weet wat hij aan je heeft. Je deelt informatie en persoonlijke verhalen, en laat daarmee aan je klanten weten: dit ben ik. Dit kan ik voor je doen, hier kan ik je mee helpen. Het vergroten van je zichtbaarheid stelt je in staat om de juiste mensen aan te trekken en te helpen.


Hoe vergroot je je zichtbaarheid?

Hoe vaak je iets post, ligt aan jezelf. Er zijn allerlei soorten theorieën over wat het beste werkt en hoe vaak je jezelf ‘moet’ laten zien, maar de waarheid is: wat voor jou werkt is altijd goed. Of het nou 7x per week is of 3x per dag… Niemand kan echt in jouw situatie meekijken en dat voor je beslissen. Wel kun je je content voorbereiden (of je kunt je content vooraf inplannen maar dan is het evengoed belangrijk om wel af en toe de app te openen en sociaal te zijn naar de mensen die op je reageren) maar dat is weer een ander topic.


Feit is: wil je groeien, dan kun je een paar dingen doen:

- Vaker posten dan je voorheen deed;

- Inhoudelijke en waardevolle content delen;

- Video’s en eigen foto’s delen in plaats van algemene (stock)foto’s;

- Persoonlijker worden in je content;

- Socialer zijn op sociale media.


Wat als je het even lastig vindt?

Vind je zichtbaarheid een ding? Bedenk je dan waarom je je bedrijf begonnen bent. Wie zou je nog meer kunnen helpen wanneer er meer mensen zijn die weten dat je er bent? Wie help jij door jezelf klein te houden en door jezelf niet te laten zien? Voor wie kun jij met jouw bedrijf een voorbeeld zijn? Schrijf je content voor je ideale klant. Er zijn altijd mensen die meer weten dan jij, maar er zullen ook altijd mensen zijn die van je kunnen leren.


Nog 1 laatste tip: mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven. Het is daarom fijn voor jouw ideale klant om in 1 opslag goed te zien: wie je bent, voor wie je wat doet en natuurlijk om jou stralend en duidelijk in beeld te zien.


Succes!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page