top of page

Ik ging zelf op de foto, en leerde dit:

Bijgewerkt op: 8 jul. 2023



Zomaar ineens was ik het zat. De selfies, alle soorten kleuren die niet meer bij mijn huisstijl pasten. Het voelde als een rommelige verzameling van beelden die niet meer perse uitstraalden wat ik op dit moment bij mijn bedrijf vind passen. Dus ik ging op onderzoek uit.


Een van de dingen die ik altijd noem, is dat het belangrijk is om de juiste klik te hebben met je fotograaf. Pas dan kun je helemaal jezelf zijn en ontspannen voor de camera verschijnen. Al snel wist ik: Debbie van Blend Fotografie is voor mij die fijne fotograaf. Ze dacht met me mee en stelde me op mijn gemak: een hele fijne samenwerking.


Omdat ik graag een keer binnen foto's wilde maken, ging ik op zoek naar een locatie die qua kleur en gevoel overeenkwam met wat ik zocht. Dat vond ik al snel in de mooie ruimtes van The White Door Studio.


Oké, dus de fotograaf en de locatie geregeld. De feestdagen kwamen tussendoor en ik dacht er een paar weken niet meer over na, tot het ineens zo ver was. Wat ging ik eigenlijk aantrekken? De kappers zijn nog dicht. En die kerst kilo's... Alle overtuigingen waarvan ik wéét dat jullie ze ook hebben en waarvan ik altijd zeg dat je er niet te veel over na moet denken, het komt echt goed! .. al die gedachtes had ik ook.


Maar het kwam goed. Met een vriendin ging ik door mijn kast en we vonden opties. En qua haar en qua kilo's heb ik het losgelaten. Precies wat ik altijd tegen mijn klanten zeg: je kilo's maken je geen betere of slechtere coach. Je ziet eruit zoals je eruit ziet. Dat stuk acceptatie was een kadootje voor mezelf.


Uiteindelijk ben ik blij dat ik zelf weer een keer voor de lens stond. Sowieso vanwege de superfijne beelden die echt uitstralen wat ik voor ogen had, maar ook omdat ik me weer besefte:

  • dat het leuk is om op een andere manier aan je bedrijf te werken;

  • dat het fijn is als je klanten een goed beeld krijgen van wie je bent;

  • dat samenwerken met een andere creatieveling weer nieuwe inspiratie geeft;

  • dat foto's waar je echt blij mee bent, een boost zijn voor je bedrijf, omdat je ze wilt delen;

  • dat het best leuk is om even zelf in het zonnetje te staan;

  • dat het goed is om mooie beelden van jezelf te hebben. Om deze tijd, dit moment in je bedrijf vast te leggen. Zo zie je straks de groei bij jezelf en van je bedrijf.


Denk je nu: ja dat klinkt superleuk maar dat werkt voor mij gewoon niet want: (vul je overtuiging in...) dan kan ik je eerlijk zeggen dat alles wat jij nu denkt, ik ook heb gedacht. En het merendeel van mijn klanten die je op deze site ziet, ook. Echt waar.

Maar als deze punten hierboven zijn ook echt waar. Je zelfvertrouwen groeit, je bedrijf groeit. Alleen al daarom zou ik het je gunnen. Daarbij is het in deze online tijd heel fijn als je klanten een duidelijk beeld van je hebben. Zodat ze kunnen aanhaken bij wie jij bent en je een echte connectie met ze kunt maken.


Mocht je willen overleggen, of meer informatie willen over hoe een fotoshoot precies in zijn werk gaat of waar je aan kunt denken, stuur me dan een berichtje. Dat kan hier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page