top of page

Hoe zie jij jezelf?

Bijgewerkt op: 13 aug. 2022

Ik verkoop niet alleen maar fotoshoots. Het proces gaat veel verder dan dat. Wanneer we samenwerken aan je branding en we nieuwe beelden voor je creëren, ontstaat er ook vaak een nieuw beeld van jezelf.

Sharmilee Muntslag

Waar gebeurd verhaal:

Een paar jaar geleden fotografeerde ik tijdens een training op een kantoor. Medewerkers konden een nieuwe profielfoto van zichzelf laten maken. Ik ontmoette een juriste. Prachtige vrouw: lang, blond, vriendelijk, zacht karakter, superslim. Ze wilde liever niet op de foto en ik vroeg haar waarom? Ze vertelde me dat ze eerder dat jaar voor iemand's lens had gestaan en de fotograaf haar zei (hij zei het echt) dat het gewoonweg niet ging lukken om een goede foto van haar te maken. Dat verhaal ging in haar hoofd natuurlijk een heel eigen leven leiden.


Zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden te noemen van obstakels in je hoofd die ervoor zorgen dat je (denkt) dat een fotoshoot niet voor jou is weggelegd. Innerlijke overtuigingen en dingen die andere mensen, of jijzelf, ooit tegen je hebben gezegd die ervoor zorgen dat je maar liever op de achtergrond blijft, onzichtbaar.


Wel fijn voor jouw concurrentie, dat jij je zo lekker klein houdt.


Wat er volgde met de juriste was een open en kwetsbaar gesprek, een uitleg over wat we gingen doen en waar en hoe. Vanwege de aard van haar functie mag ik de foto niet delen, maar ik kan je vertellen: change the narrative, change the person / wanneer je het verhaal verandert, verandert de persoon.


Personal Branding

Mijn klanten zeggen:

✴ Ik geloofde niet dat ik ook fotogeniek ben;

✴ Na deze sessie kwam er meteen inspiratie voor nieuwe content;

✴ Ik beleef hangen in mijn comfortzone, maar zie nu een nieuwe versie van mezelf:

✴ De sfeer zorgde ervoor dat ik mezelf kon zijn;

✴ Ik voel me goed zoals ik ben;

✴ De shoot was zo relaxed: er was geen haast, geen onduidelijkheid;

✴ Nooit eerder kreeg ik zoveel fijne reacties op mijn foto's.


In mijn ogen heeft iedereen iets bijzonders, iets unieks. Het is gewoon wat ik dagelijks zie gebeuren: onze fotoshoot geeft je de boost die je nodig hebt om nieuwe content te plaatsen, maar ook om jezelf in een ander licht te zien. Om je zelfvertrouwen te vergroten.


Wie ben jij?

Het proces geldt overigens niet alleen voor startende ondernemers. Telkens wanneer je uit je huidige comfortzone stapt, dan hoor je sommige stemmen en overtuigingen ineens weer opnieuw. Kan ik dit wel? Ben ik goed genoeg? Wie ben ik om dit te doen? Om deze prijzen te vragen?


Wanneer je nadenkt over waar je nu staat met je bedrijf, klopt dat nog met het beeld dat je nu van jezelf laat zien? En als je iets anders wilt uitstralen, welk verhaal past daar dan bij? Wat is er nodig om de nieuwe versie van jou in beeld te brengen? Hoe ziet het eruit? Hoe zie jij eruit? Dit en meer komt allemaal aan bod tijdens onze eerste brainstormsessie.


Heb je interesse in een nieuw beeld van jezelf? Dan denk ik heel graag met je mee. Je kunt hier contact met me opnemen.

Wendy de Graaf


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page