top of page

Hoe verwerk je je huisstijl of branding kleuren in foto's?

Je branding is je visuele visitekaart, het is hoe je klanten je herkennen. Je gebruikt het in je kleuren, je woorden, je kleding en eigen persoonlijke stijl, de lettertypes. Alles samen zijn onderdelen van jouw persoonlijke branding. In deze blog vertel ik je meer over hoe je je branding kleuren kunt toepassen in je nieuwe fotoshoot.



Wanneer je een planning maakt voor een volgende fotoshoot is het altijd goed om ook na te denken over hoe je de branding kleuren kan laten terugkomen in de foto's. Toen ik eerder dit jaar een shoot deed voor mijn eigen branding, vond ik een locatie in mijn kleur, wat supergoed uitpakte. Maar je kunt naast de locatie natuurlijk aan veel meer dingen denken.


Ook al is het soms subtiel, als je branding kleuren steeds weer terugkeren, dan maakt het niet uit waar je je foto's post; op je website, je socials of ergens anders, klanten zullen jou gaan herkennen aan je stijl. hieronder geef ik je een paar voorbeelden:


Aartie: de kleuren van Aartie zijn licht beige/bruin en bordeaux rood. Dit zie je terug in de kleuren van haar kleding, in haar lippenstift en de kleuren in de achtergrond.


haar kleuren zijn blauw en groen, ze vond een perfecte outfit en we kozen een locatie die luxe uitstraalt maar neutraal is, zodat ze er zelf goed uitspringt.


de kleuren van Esther zijn rood, goud en zwart. We kozen voor een lichte locatie en kleding in wit, goud en zwart en voor rode nagels en accessoires.



Het afstemmen van de locatie en kleding is vaak het eerste waar je aan denkt, maar er zijn enorm veel manieren om je brandkleuren te verwerken in je personal brand shoot. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete bloemen in jouw kleur, je nagels, je accessoires als een riem, ringen, je horloge, oorbellen of een steen in je ketting. Je kunt denken aan notitieboeken, je telefoonhoesje, kussens, een deken, je favoriete koffie kop (die heb je, ik weet het... )



Maak (of vraag je fotograaf) voor je volgende shoot een lijst met alles waarin jouw kleuren terug kunnen komen. Of doe makkelijk, en download mijn persoonlijke shotlist hier :-)




35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page