top of page

Decembermaand, terugkijkmaand

Bijgewerkt op: 8 jul. 2023



December is voor mij, net als voor jou waarschijnlijk, niet alleen een feestmaand, maar ook dé maand van het terugkijken. Halverwege de maand is mijn dochter jarig, dat is sowieso altijd een moment om stil te staan en te beseffen hoe groot ze nu ineens alweer is, ten opzichte van nog maar een jaar of een half jaar geleden.

En hoe alles in de afgelopen 11 jaar dat ze bij me is, zo enorm veranderd is.


Hoe alles ook weer zó anders is, ten opzichte van December vorig jaar.


Wat kan er veel veranderen in een jaar. Het afgelopen jaar stond voor mij vooral in het teken van groei. Ik had als doel vooral te groeien in mijzelf, wat als logisch gevolg had dat ik ook groeide in mijn bedrijf.


Het mooie is: als je eenmaal een besluit neemt en dat staat vast, dan verschijnen er op magische wijze de juiste mensen en ontstaan er spontaan situaties in je leven die je daarbij helpen. Ik weet niet of dat bij jou ook zo gaat, maar bij mij werkt dat áltijd zo.


Klanten en situaties kwamen: vertrouwde en ook nieuwe gezichten die straalden, hun podium pakten dit jaar, zelf in het licht kwamen te staan, mij vertrouwen gaven en fijne feedback met me deelden. Maar ik werd dit jaar ook uitgedaagd en uit mijn comfortzone gehaald. Ik kreeg terug wat ik moest (en soms niet wilde) horen en zien. Sommige klanten zeiden 'nee' tegen een shoot, waarna er ineens een ander / beter / mooier aanbod kwam.


Of zodat er tijd vrijkwam om te genieten. Om te leven, om te rusten.


Verschillende vrouwen met verschillende kwaliteiten liepen dit jaar met me mee. Vrouwen die me leerden dat ik vooral mijn eigen weg mag volgen. Zonder oordeel lieten ze me het verleden opnieuw beleven. Ze lieten me patronen zien en herkennen. We hebben herinneringen overschreven, afstand en afscheid genomen van situaties, waardoor er meer ruimte ontstond om door te groeien.


Wat een jaar was 2022: ik wilde groei en ik kreeg het. Ik ging vol in de overgave, sprong in het diepe, kreeg en benutte de kansen, ging beter voor mezelf zorgen en nam meer rust. Maar er was ook volop weerstand, moeten loslaten, tegenslagen, hard werken aan mezelf en nieuwe dingen uitproberen in mijn bedrijf.


Het was vooral leren, proberen, combineren en jongleren. Afscheid nemen en terugvinden. Van anderen en van mezelf.


Ik wil je bedanken als je dit afgelopen jaar met me hebt meegelopen of met me mee hebt gekeken. Als je voor mijn lens hebt gestaan, of als je me online of offline gesupport hebt. Groeien doe je nooit alleen.


Ik hoop dat 2022 voor jou ook een mooi jaar was. Ik hoop dat je wensen uitkwamen en dat er nog een paar wensen bewaard zijn gebleven voor het nieuwe jaar. Voor nu wens ik je alvast hele fijne feestdagen voor jou en iedereen die je dierbaar is.


Nu al benieuwd naar het thema voor 2023.


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page