top of page

5 tips voor meer content inspiratie

Bijgewerkt op: 16 aug. 2023


Ik kijk naar Robbie en denk: ja vriendin, zo voel ik me soms ook. Dat je heus wel wilt, maar er komt weinig tot niks uit je handen en op het papier. Je staart een beetje in het luchtledige, hopend op inspiratie maar die trein rijdt vandaag aan je voorbij. Helaas. Morgen maar weer proberen.


Die dagen zijn er, en meestal komt het ook wel weer goed. Het is ook geen drama om een tijdje niet op je socials te verschijnen.


Maar soms wordt uitstellen langzaam afstellen en voor je het weet wordt de drempel om wel iets te melden steeds hoger en raken je klanten de connectie met je een beetje kwijt. En dat is niet wat je wilt.


Daarom vandaag op de blog: 5 tips die je helpen om je content-inspiratie weer op gang te krijgen zodat je weer met nieuwe ideeën aan je volgende post kunt gaan schrijven.


Ready?

Tip 1: Maak een woordenlijst over de onderwerpen die belangrijk zijn voor jouw klanten. Wie zijn je klanten? Wat vinden ze belangrijk? Waarom volgen ze jou? Waar lopen ze tegenaan? Wat kun je delen waar je klanten waarde uit kunnen halen? Hoe verhoudt dat zich tot jouw werk en je bedrijf? Hoe kun jij ze het beste helpen? Ik heb soms een idee voor een post, waarvoor ik alleen de steekwoorden opschrijf, zodat ik dat later kan uitwerken.


Tip 2: Gebruik afwisselende content. Zijn jouw klanten mensen die het fijn vinden om grote lappen tekst te lezen? Of kijken ze liever naar beelden? Is er een manier om je grotere stukken content op te delen in hapklare stukken? Wissel bijvoorbeeld blogs af met caroussels, foto's en grafisch design. Klinkt moeilijk? Dat valt echt mee. En sites of apps als Canva kunnen je hier heel goed mee helpen.


En trouwens, voor wie dit moet horen... content recyclen is oke. Niemand weet jouw posts van vorig jaar te herinneren, maar de boodschap kan nog steeds helpend zijn. Dus deel het gewoon nog een keer en maak het jezelf makkelijk.


Tip 3: Maak het persoonlijk. Gebruik voorbeelden die herkenbaar zijn. Het helpt ook om voor jezelf bijvoorbeeld 5 onderwerpen te kiezen waar je consistent over kunt delen. Bijvoorbeeld: je bedrijf, het ondernemen op zich, je struggles en successen als ondernemer, je gezin en de reizen die je maakt, de boeken die je leest (wie heeft dáár tijd voor, maar oke..) of je hond. Zo heb je altijd onderwerpen bij de hand waarover je makkelijk een post kan bedenken.



Tip 4: Call to Action. Wat is een helpende post zonder een duidelijke call to action? Oftewel: wat wil je dat je klant voor actie onderneemt naar aanleiding van je post? Moeten ze iets liken, delen of downloaden? Een Call to Action zorgt voor meer interactie met je klanten, je bent niet alleen maar aan het zenden, en interactie zorgt voor connectie. En connectie is wat je wilt.


Tip 5: Een anti-tip: Wat je beter níet kunt doen als je je inspiratieloos voelt is doelloos scrollen, kijken bij je concurrenten en jezelf vergelijk met anderen in jouw vakgebied. Je ziet dan altijd mensen met meer volgers, meer likes en betere content. Hoewel het zeker ook een inspiratie kan zijn om te zien wat andere mensen doen, is het een minder goed idee om naar anderen te kijken. Wat je wél kunt doen is zoekmachines gebruiken. Google op jouw content onderwerpen, gebruik de nieuwe feature van Canva: Magic Write, of zoek op sites als Pinterest voor inspiratie.


Bonus tip: Bijna al mijn klanten zeggen dat het maken van nieuwe foto's ze helpt om weer in de positieve flow van het posten te komen. Het geeft ze nieuwe inspiratie, ze bereiken daardoor meer mensen, en dat levert uiteindelijk nieuwe klanten voor ze op.


Op vrijdag 10 Februari is er van 10-11 nog 1 plek beschikbaar voor de Short Stories, de korte zakelijke fotoshoots waarin we in een half uur tot 3 kwartier 10 nieuwe beelden van je maken. Laagdrempelig, ontspannen en op een supermooie locatie in Utrecht.



Ik hoop dat deze tips waardevol voor je zijn en je helpen om je content weer een boost te geven! Sharing is caring, dus als je iemand kent die deze tips goed kan gebruiken, stuur ze vooral de link.


 

Over Renate op de blog

Mijn naam is Renate. Ik ben de fotograaf achter Flashback Fotografie maar ook een ondernemer een trotse moeder.

Ik fotografeer ondernemers die succesvol zichtbaar willen worden op social media en op hun websites, zonder consessies te doen aan wie ze zijn.
 

Comentários


bottom of page