top of page

3 voordelen van een shoot op locatie

Een tijd lang was het mijn droom om een eigen fotostudio te hebben. Een vaste plek voor al mijn spullen, een werkplek die ik naar mijn smaak zou kunnen inrichten en waar je je als klant helemaal op je gemak zult voelen.


Maar omdat ik personal branding ook echt persoonlijk wil maken, richt ik me vooral op wat mijn klanten zoeken. En met alle opties voor fotolocaties binnen en buiten en de opkomst van daglichtstudio's, kan ik je op locatie veel meer bieden dan wanneer je naar mij toekomt in een vaste studio met beperktere opties voor licht en decor.


Daarom: de 3 voordelen van een fotoshoot op locatie.

*Locatie kan ook zijn: buiten, in een hotel of koffietentje, bij je thuis, in je kantoor of praktijk of atelier...



1) We maken het persoonlijk

Bij het plannen van de fotoshoot zijn er een paar dingen belangrijk en het kiezen van de juiste locatie is daar een van. Want de achtergrond en de sfeer van waar je bent en hoe je je daarbij voelt, komt in elke foto terug.


Daarom bespreken we vooraf altijd:

- wie je wilt bereiken;

- wat je wilt uitstralen;

- waar je je prettig voelt;

- welke omgeving bij jou en je bedrijf past;

- en welke kleuren daarbij horen;


Zo komen we samen tot een beeld van een locatie die past bij jou en bij deze shoot. De antwoorden zijn voor iedereen verschillend, maar ook al schiet ik meerdere keren op een zelfde locatie, dan zijn de beelden altijd afgestemd op jou, en dus nooit hetzelfde als bij een ander.


De locatie die je kiest, zegt iets over jou. Je laat daarmee een extra stukje van jezelf zien in tegenstelling tot wanneer je in een vaste fotostudio met een gekleurde achtergrond zou werken.



2) Je stapt letterlijk alvast in je toekomst

Je wilt nieuwe foto's omdat er iets veranderd is. Je vorige sessie is verouderd, je bent er doorheen of je wilt een nieuwe dienst of nieuw product aanbieden. Er zijn voordelen aan het fotograferen bij je thuis (zoals alles binnen handbereik hebben bijvoorbeeld) maar er zijn zeker ook voordelen aan het huren van een locatie.


Wanneer je even weg bent uit je vertrouwde omgeving, wanneer je haar en make-up zijn gedaan, je outfits on point zijn en je komt de studio binnen waar we ongestoord kunnen werken, dan stap je letterlijk alvast in de nieuwe en zelfverzekerde versie van jezelf. En dat zie je ook op de foto's terug. Het is jouw moment voor jezelf, waarin we genoeg tijd hebben om te landen, te kletsen en mooie nieuwe beelden voor je te maken.





3) Diversiteit in je beeldbank

Wanneer we op locatie fotograferen, zijn we veel flexibeler qua beelden. Een vaste fotostudio heeft misschien wat props of verschillende kleuren achtergronden maar er zijn minder opties om te variëren in je beelden. De 3 foto's hierboven zijn allemaal gemaakt op 1 locatie. En toch zijn ze allemaal anders.


Op locatie zijn er vaak verschillende ruimtes en achtergronden waarmee we kunnen spelen. Maar ook: diverse materialen, kleuren, licht en situaties. Het voelt veel rustiger en natuurlijker om naar te kijken omdat er 'iets gebeurd' in de achtergrond, het is niet statisch. Omdat we kunnen wisselen van sfeer en ruimte, maken we vaak ook veel meer foto's dan je nodig hebt, zodat je een goede selectie kunt maken voor je website en je socials.


 

Ben je op zoek naar voorbeelden en inspiratie voor je volgende shoot? Kijk dan hier.


Wil je meer weten over fotoshoots op locatie of wat er bij jou en je bedrijf zou passen? Je kunt hier vrijblijvend contact met me opnemen als je wilt brainstormen over je volgende shoot.


 

Per 1 oktober gaan mijn tarieven omhoog. Besluit je voor 21 september om voor dit jaar nog een nieuwe shoot in te plannen, dan betaal je nog mijn huidige tarief.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page