top of page

3 manieren om aan je brand te bouwen

De zomervakantie zit er weer op. Voor veel van mijn klanten en ook voor mij, is de vakantieperiode een tijd om op te laden, na te denken over hun business en nieuwe inspiratie op te doen.



Mijn zomer bestond vooral uit: geen wekker, veel wandelingen met hond en kind in een koel bos, siësta’s en lange avonden met ijsdrankjes. Het is vast een onpopulaire mening - misschien ook niet, laat het me dan vooral ook weten, want dan voel ik me beter :-) maar ik vind het heerlijk dat het bijna september is. Ik doe het veel beter rond de 20 graden en met een routine.


Wanneer je er even uit bent geweest of wanneer je tijdens de vrije dagen tot de conclusie bent gekomen dat het anders, groter of beter mag, dan is deze blog voor jou. De laatste 4 maanden van het jaar komen eraan en het kan geen kwaad om stil te staan bij wat je nu kunt doen om je brand dit jaar nóg sterker te maken.


Daarom deze week: 3 manieren om aan je brand te bouwen.

(En het kost je alleen tijd)



1) De waarde van goede marketing

Er zijn vast heel veel ondernemers die doen wat jij doet, maar niemand is wie jij bent en niemand runt jouw bedrijf zoals jij. Hoe kun je jezelf nog beter op de kaart zetten? Vertel mensen keer op keer waarom ze bij jou moeten zijn.

  • Wie help je en waarom?

  • Wat maakt jou anders en uniek?

  • Hoe los je problemen op?

  • Hoe help je je klanten?

  • Wat zijn je sterke kanten - waar ben je goed in?

Misschien denk je nu: dat klinkt arrogant, ik hou niet van opscheppen of over mezelf praten… Dat kan. Maar als jij het niet doet, dan doet niemand het. Je klanten kunnen je niet vinden wanneer je jezelf niet laat zien en er is een verschil tussen je waarde aangeven en jezelf op de borst kloppen. Marketing en ego zijn zeker niet hetzelfde.


Het is ook niet genoeg om het 1x te melden en te denken dat mensen het dan wel zien of weten, want niet iedereen is 24/7 online en lang leve de algoritmes die ervoor zorgen dat iemand's dansje belangrijker is dan jouw tekst, dus deel een langere post op in delen en post meerdere keren.




2) Klantvriendelijkheid

Dit is een mega-onderschatte kracht, en iets waarmee je je juist in 2022 makkelijk kunt onderscheiden van andere ondernemers. Vriendelijkheid, we hebben het nodig. There, i said it. In deze tijd van crisis na crisis, slecht nieuws op bijna elke zender, veel kritiek op elkaar en heel de tijd op alles wakker moeten zijn, is het fijn als mensen gewoon vriendelijk voor elkaar zijn. Elkaar helpen, liken, upliften, berichten van elkaar delen, shout-outs geven en elkaars successen vieren…


Why the fuck not? Er is genoeg voor iedereen. En ook: wanneer je vriendelijkheid deelt komt het in zoveel-voud naar je terug.



3) Overdeliver

Dit is misschien een inkoppertje, maar iedereen houdt ervan om gezien en gewaardeerd te worden. Klanten kunnen letterlijk overal terecht maar ze komen bij jou. Ben je blij met de klanten die je hebt? Wil je ze houden? Laat het ze weten.

  • Bel je klant een keer extra of iets langer.

  • Kom terug op iets waarover ze vertelden.

  • Stuur die extra foto met die oprechte lach.

  • Heb je een weggever die waarde biedt?

  • Maak je een podcast? Misschien is het een goed idee om de highlights ervan in een nieuwsbrief te sturen, zodat de mensen die geen tijd of zin hebben om naar een podcast te luisteren, wel op de hoogte blijven van je diensten en producten en inzichten.


Heb je meer tips en wil je ze delen? Laat dan een reactie achter, altijd leerzaam.


Wil je vrijblijvend meer weten over personal branding fotografie en hoe we het aankomende kwartaal de beste versie van jou in beeld kunnen brengen, zodat je dit jaar nog kunt beginnen met het écht laten zien van jezelf?


Stuur me hier een bericht, dan kijken we of we een match zijn.




Comentários


bottom of page